foto
Inici Notícies i premsa
Notícies del Consell Comarcal
El consell comarcal reformarà la planta baixa per millorar i fer més accessible l’atenció ciutadana Imprimeix Correu electrònic
divendres, 16 de febrer de 2018 12:30

El Consell Comarcal del Ripollès guanya volum com a centre administratiu acollint més serveis, més personal i per tant, atrau més ciutadans. Actualment, les gestions de cara el públic es fan a diferents plantes de l’edifici i en diferents despatxos, la qual cosa és feixuga per molts ciutadans, especialment els de més edat.

Llegiu-ne més...
 
El Ripollès i el Conflent impulsen ara els agermanaments entre els municipis de les dues comarques Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 14 de febrer de 2018 14:58

El Comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent treballa amb el projecte d’agermanar, paral·lelament al vincle ja segellat entre les dues comarques, cinc municipis de cadascun dels territoris. Posant les bases per a aquests gestos simbòlics, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de comunes del Conflent-Canigó pretén posar de manifest els trets comuns que comparteixen aquests municipis, fomentar l’intercanvi d’experiències en aquestes matèries comunes i estrènyer lligams socioeconòmics. Això es desprèn de la darrera reunió celebrada a Eus, a la comarca nord-catalana, encapçalada per Bernard Loupien, president de la comissió d’afers transfronterers de la Comunitat de comunes del Conflent-Canigó; i Josep Coma, vicepresident de relacions transfrontereres del Consell Comarcal del Ripollès; i amb presència també d’altres electes com Arlette Bigorre, presidenta de la comissió Finances de la Comunitat de municipis Conflent-Canigó i alcaldessa de Fontpedrosa, i de Cantareil Nicole, regidora de l’ajuntament de Vilafranca de Conflent.

    

Llegiu-ne més...
 
Arriba l’Univers Jove, l’única fira del país que combina ensenyament, ocupació i demostracions en directe Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 13 de febrer de 2018 17:28

Posar a l’abast dels joves de la comarca tots els recursos necessaris perquè forgin una bona base per a la seva carrera professional i personal i contribuir al seu arrelament al territori són objectius pels quals treballen el Consell Comarcal del Ripollès i, especialment, la seva àrea de Joventut, conjuntament amb l’ajuntament de Ripoll i l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Un dels fruits principals d’aquesta estratègia compartida era el Saló de l’ensenyament del Ripollès. Després de tres anys seguits de creixement en nombre d’estands i en poder d’atracció sobre les comarques veïnes, l’organització ha decidit fer un pas endavant per donar més cos a un esdeveniment que s’ha convertit en la tercera fira d’ensenyament més gran del país just darrera de Barcelona i Valls. Això i el fet que és l’única fira que combina oferta formativa, oferta laboral, demostracions en directe, orientació i atenció personalitzades en un sol espai fa que situem els joves davant de tot un univers de possibilitats per descobrir la seva vocació: l’Univers Jove. Serà dimarts 20 de febrer, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda, al pavelló poliesportiu de Ripoll.

Llegiu-ne més...
 
El consell comarcal suspèn 12 de les 23 expedicions de transport escolar arran de la nevada Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 6 de febrer de 2018 07:34

Amb la voluntat d’evitar riscos vist l’estat de la xarxa viària comarcal d’aquest matí, el Dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha decidit suspendre les expedicions de transport escolar que transcorren pels municipis que encara patien afectacions derivades de la nevada. La mesura s’ha pres en coordinació amb els alcaldes ajuntaments i el Centre de coordinació d’emergències de Catalunya.

Pel que fa a Educació secundària, s’han suspès totes les expedicions excepte els serveis de Pardines a Ribes (amb servei especial 4x4); de Campdevànol, les Llosses i Vallfogona de Ripollès amb destinació Ripoll, d’Ogassa a Sant Joan de les Abadesses i de Beget i Sant Pau de Segúries amb destinació Camprodon.

Quant a Educació primària, també s’han suspès tots els serveis excepte els que uneixen Pardines amb Ribes, les Llosses i Ripoll, i el de Beget a Camprodon.

De les expedicions d’Educació especial, només ha circulat la del servei urbà de Ripoll, de manera que s’han suspès els serveis de la vall del Ter i de la vall del Freser.

El transport escolar urbà de Ripoll també s’ha desenvolupat sense incidències.

Llegiu-ne més...
 
El consell comarcal suspèn 16 de les 23 expedicions de transport escolar arran de la nevada Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 5 de febrer de 2018 07:54

 

 DISPOSITIU ESPECIAL DE NEVADES 

Amb la voluntat d’evitar riscos vist l’estat de la xarxa viària comarcal d’aquest matí, el Dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha decidit suspendre les expedicions de transport escolar que transcorren pels municipis més afectats per la nevada. La mesura s’ha pres en coordinació amb els alcaldes ajuntaments i el Centre de coordinació d’emergències de Catalunya.

Pel que fa a Educació secundària, les expedicions suspeses han estat totes excepte les de Vallfogona de Ripollès i Campdevànol amb destinació Ripoll (s’ha suspès el tram de línia entre Gombrèn i Campdevànol), la d’Ogassa amb destinació Sant Joan de les Abadesses i la de Sant Pau de Segúries amb destinació Camprodon. Pel que fa al servei entre les Llosses i la capital, s’ha fet parcialment. En relació a l’Educació primària i l’Educació especial, s’ha suspès tot excepte el servei urbà de Ripoll.

Tot plegat suposa que, de les 23 expedicions de transport escolar, setze s’han suspès, tres s’han desenvolupat parcialment i quatre s’han executat amb normalitat. Els serveis suspesos afecten a una xifra potencial de 184 alumnes, gairebé la meitat dels que tenen transport escolar: són 95 d’Educació primària, 82 d’Educació secundària i set d’Educació especial. Les alteracions de l’operatiu només han afectat aquells usuaris que avui tinguessin previst utilitzar el transport.

 

AFECTACIONS LÍNIA PER LÍNIA:

Llegiu-ne més...
 
Dispositiu especial de nevades - 1 de febrer 2018 Imprimeix Correu electrònic
dijous, 1 de febrer de 2018 11:44

 DISPOSITIU ESPECIAL DE NEVADES 

Atès l'avís de nevades emès per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i d'acord amb la direcció general de Protecció Civil, el Dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal de Ripollès ha decidit anticipar el retorn de diverses línies de transport escolar:

· L'horari de tot el transport escolar d'Educació primària s'unificarà amb el de secundària. Totes deu expedicions s'iniciaran a les 14.30 h.

· Totes les expedicions de transport escolar d'Educació secundària es faran a les 14.30 h, cosa que suposa l'avançament del servei a cinc de les tretze expedicions previstes.

· Les tres línies d'Educació especial efectuaran el viatge de retorn a les 14 h

· El servei urbà de transport escolar de Ripoll s'efectuarà amb normalitat. Si les condicions meteorològiques ho impedeixen, se suspendrà.

Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 108