foto
Inici Notícies i premsa El Consell Comarcal edita la Guia Sardanista del Ripollès 2017
El Consell Comarcal edita la Guia Sardanista del Ripollès 2017 Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 22 de març de 2017 14:20

Seguint amb la tasca de promoció de la cultura i les tradicions, el Consell Comarcal del Ripollès ha editat la Guia Sardanista del Ripollès 2017. Aquest llibret recull tota la programació de ballades, audicions, aplecs i concerts de sardanes del Ripollès, incloent-hi la Trobada sardanista comarcal, que enguany se celebrarà a Sant Pau de Segúries el 23 de juliol i arriba a la 28a edició.

De la guia se n’han editat 2.300 exemplars, atenent la demanda del món sardanista. Ja se n’ha iniciat el repartiment als dinou ajuntaments i a l’oficina de turisme de Ripoll, on estaran a disposició del públic que vulgui aconseguir-ne, així com al Consell Comarcal del Ripollès. Un gruix important d’exemplars també els distribuiran les agrupacions sardanistes de Campdevànol, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Amb la intenció de tenir-la sempre a l’abast també se n’ha publicat una versió digital, que es pot consultar clicant aquí.

Aquesta publicació inclou una salutació del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i de l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras, com a municipi que acull la trobada comarcal d’enguany. Manso destaca l’”efervescència sardanista” del Ripollès, que destaca respecte la majoria de comarques, i es compromet a seguir fent costat a aquesta manifestació cultural. De la seva banda, Cambras es refereix al caràcter col·lectiu i aglutinant de la sardana com a “ball nacional de Catalunya” i subratlla el deure de mantenir vius l’essència i l’esperit de les tradicions i la identitat catalanes.

La Guia Sardanista del Ripollès 2017 l’edita l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i s’ha elaborat amb la informació facilitada per les agrupacions sardanistes i els ajuntaments.