foto
Inici Notícies i premsa El Consell Comarcal aprova les bases dels ajuts de menjador escolar del curs 17-18
El Consell Comarcal aprova les bases dels ajuts de menjador escolar del curs 17-18 Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 21 de març de 2017 22:05

El Consell Comarcal del Ripollès segueix contribuint a la cohesió social de la població dels nostres municipis. Atenent aquesta finalitat, al darrer ple ordinari ha aprovat les bases dels ajuts de menjador escolar per al curs 2017-2018 per aquells casos en què no es disposa de la gratuïtat sistemàtica del servei. La convocatòria preveu ajuts per finançar o bé el 50 % del cost del servei o bé el 100 %, en funció del nivell de renda familiar, les especificitats familiars (família nombrosa, monoparental, alumne o germà discapacitat, acolliment o redistribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats específiques) i la situació social segons la valoració del Consorci de Benestar Social del Ripollès. El Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 50 %.

ENGUANY, AJUTS PER A MÉS FAMÍLIES

D’aquesta convocatòria destaca l’augment dels llindars de renda per accedir-hi, la qual cosa permetrà ampliar el nombre de famílies que s’hi podran atendre i repartir més ajuts. Aquests llindars es podran consultar en aquest web a final d’abril, després de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província i del període d’exposició. Varien en funció de si es tracta de famílies monoparentals o nuclears i també del nombre de fills. A tall d’exemple, en el cas d’una família nuclear amb dos fills, la renda màxima per accedir-hi passa dels 16.603,40 als 20.301,30 €. Aquests criteri el decideix anualment un grup de treball format per representants dels consells comarcals, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els ajuts de menjador escolar per al curs 2017-2018 els poden demanar totes les famílies que tinguin fills escolaritzats en centres educatius del Ripollès i cursin estudis des de P3 fins a 4rt d’ESO. La informació sobre els ajuts estarà disponible properament a la pàgina web del Consell Comarcal del Ripollès i als centres de la comarca. Això serà així tan bon punt la convocatòria es publiqui al Butlletí Oficial de la Província.

Caldrà presentar les sol·licituds d’ajut als centres on estiguin matriculats, a la seu electrònica del Consell Comarcal del Ripollès i també al carrer Progrés 22 (17500-Ripoll) de forma presencial o per correu ordinari. El termini de presentació s’obrirà l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província i restarà obert fins al 31 de maig del 2017.

Després d’aquest període només s’acceptaran en quatre supòsits. D’una banda, del 6 al 8 de setembre per aquells alumnes de 4t d’ESO que hagin suspès els exàmens de setembre i hagin de repetir el curs. En el cas de nova matrícula, el termini màxim de presentació serà d’un mes des de la data de matriculació. En situacions sobrevingudes que requereixin l’atenció dels serveis socials es podran presentar fora de termini acompanyades de l’informe corresponent del Consorci de Benestar Social del Ripollès. També les podran presentar fora de termini les famílies la situació econòmica de les quals hagi estat greument afectada per una causa de força major degudament justificada.

Per a més informació es pot contactar amb l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès al telèfon 972 70 32 11 o per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .