foto

Inici
Notícies del Consell Comarcal del Ripollès
Presentació del taller de musicoteràpia
El dia 11 de novembre es va presentar a la seu del Consell Comarcal el taller de musicoteràpia que impartirà l’Escola Comarcal de Música, als alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll.

 
En aquesta presentació va participar, a més del president del Consell Comarcal representants de l’escola i de l’AMPA d’aquesta, així com la professora que impartirà aquest taller.


La iniciativa, sense precedents ni a la nostra comarca ni a les comarques veïnes, té com a objectiu estimular a l’alumne, utilitzant la música com a llenguatge vehicular, per augmentar així el seu grau d’expressió i coneixement.
Llegiu-ne més...
 
Inici del curs de socorrisme subvencionat pel Consell Comarcal
El passat dissabte 8 de novembre, va tenir lloc al municipi d’Ogassa, la presentació del Curs de Socorrisme Bàsic impartit per Creu Roja Ripoll i organitzat i subvencionat íntegrament per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de Ripollès.

 
La iniciativa del curs, sorgeix del pla comarcal de joventut i respon a les demandes dels joves de la comarca en termes de formació i ocupació donat que aquesta formació, a més de ser un aprenentatge personal, dóna dret a l’expedició del carnet de socorrista necessari per a treballar en l’àmbit del transport sanitari.
Llegiu-ne més...
 
Visita a la planta de tractament d’envasos de Berga
El conseller comarcal de Medi Ambient del Consell Comarcal del Ripollès i la Cap d’àrea de Medi Ambient i Cooperació Municipal van visitar la passada setmana la planta de tractament d’envasos de Containers del Berguedà, a Berga. Aquest és el centre receptor designat per l’Agència de Residus Catalunya on el Ripollès ha de portar els envasos recollits a la comarca per a procedir al seu tractament.
La visita va ser d’allò més satisfactòria ja que es va poder comprovar in situ que el procés de tractament i gestió d’aquests subproductes es duu a terme d’una manera molt acurada i va quedar palès que els envasos que arriben a la planta es valoritzen al màxim amb uns impropis que no arriben ni al 5%. Tot un exemple.

Actualment els percentatges de recollida d’envasos al Ripollès són del 18%, (exceptuant Sant Joan de les Abadesses, en el que el percentatge arriba al 83% degut al servei de recollida domiciliària).
 
 
 
Es signa a Barcelona el pla de dinamització turística: Terra de Comtes i Abats
El dia 30 d’octubre es va signar a la delegació del Govern de l’Estat a Barcelona, el conveni de col•laboració per al desenvolupament del projecte Terra de Comtes i Abats, entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i el Consorci Ripollès Desenvolupament i les unions de botiguers de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

En el desenvolupament d’aquest projecte s’invertiran 3,9 milions d’euros en el que és la major inversió turística realitzada fins el moment al Ripollès.

Aquest Pla pretén renovar la imatge de la comarca com a destí cultural de primer ordre.
Llegiu-ne més...
 
Estrena del CD de música tradicional catalana interpretat pels alumnes de primària del Ripollès
El dijous 23 d’octubre la seu del Consell Comarcal va acollir la presentació del CD: Tu “agon” vius gravat durant la IV Trobada de Música Tradicional del Ripollès.Aquesta gravació, en la que han participat els alumnes, és fruit del treball del grup de mestres de música de totes les escoles de Primària del Ripollès que, recolzats i encoratjats pels Randellaires, fan una tasca de recuperació de la música tradicional que malauradament mica en mica es va perdent, però que gràcies a iniciatives com aquesta es comencen a recuperar.

Enguany són cançons tradicionals que ens parlen de molts llocs i racons d’arreu dels països catalans com: Santa Cecília, San Feliu Sasserres, Sant Gil, Sant Martí i Oristà, entre d’altres.

 
Presentació de la campanya pel foment de la recollida de la matèria orgànica a la comarca del Ripollès
El dilluns dia 20 d’octubre es va presentar a la seu del Consell Comarcal, la campanya de comunicació Nous Aires. Nous cubells per a la matèria orgànica.

La campanya preveu conscienciar als ciutadans i als centres educatius de secundaria i batxillerat, sobre com fer un bon ús dels nous cubells airejats cedits pel Consell comarcal del Ripollès per a la realització de la recollida selectiva de la matèria orgànica.

El principal avantatge d’aquest nou cubell és que eviten els possibles líquids (també anomenats lixiviats) i pudors que pot causar la descomposició de la matèria orgànica sinó es diposita al contenidor de forma freqüent.
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Següent > Final >>

Pàgina 178 de 181